האם הצעת העבודה שקיבלת היא המתאימה לך ביותר?

ביליתם את השבועות או החודשים האחרונים במענה למודעות דרושים, יצירת קשר עם מגייסים, נטוורקינג, הפצתם את קורות החיים שלכם והייתם במספר ראיונות. הרגע שלו חיכיתם הגיע- קיבלתם תשובה חיובית ממעסיק, כלומר הצעת עבודה קונקרטית, ועכשיו אתם צריכים להחליט אם לקבל אותה או להמתין להצעות נוספות. התפקיד הזה יכול להיות התפקיד שתבצעו במשך כמה שנים טובות, ולא תמיד קל להחליט אם “ללכת על זה” או לא.

אז מה כדאי לקחת בחשבון לפני שנותנים תשובה חיובית למעסיק? האם זה השכר, או כמות ימי החופשה? אולי התרבות הארגונית או כמות ואורך הנסיעות מטעם העבודה לחו”ל? מה לגבי המנהל ועמיתים לעבודה – האם מדובר בסביבת עבודה נעימה? כפי שאתם ודאי יודעים קיימים מספר גורמים שצריך לקחת בחשבון לפני שחותמים על חוזה העסקה, ורק על חלקם תוכלו לנהל משא ומתן. אתם יכולים לנהל משא ומתן על השכר או כמות ימי החופשה. עם זאת, התרבות הארגונית לא תשתנה בן-לילה, וככל הידוע לכם, הבוס והעמיתים הם חלק מהחבילה הכוללת.

אז איך תעריכו אם ההצעה שקיבלתם מתאימה לכם?

שכר 
אין ספק ששכר הוא אחד הפרמטרים החשובים ביותר. אנחנו רוצים לדעת שמשלמים לנו את הסכום שמגיע לנו, ההולם את ניסיוננו המקצועי. חשוב לברר מה טווחי השכר של אחרים העוסקים באותו ענף, באיזור גיאוגרפי זהה לשלכם (בתחומים מסוימים במרכז משלמים יותר מבפריפריה, לדוגמה). אתם יכולים להתחיל לאסוף את המידע הזה על ידי בדיקת סקרי וטבלאות שכר. זכרו שאם המשרה מאד מוצאת חן בעיניכם, תמיד תוכלו לנסות לנהל מו”מ על השכר. ואם המו”מ על השכר לא יצליח? זה לא בהכרח אומר שהמעסיק לא רוצה לשלם לכם יותר, לפעמים הוא פשוט לא יכול, מסיבות ארגוניות כאלו ואחרות. במצב כזה, אם אתם מאד מעוניינים בתפקיד, נסו לנהל מו”מ על התנאים הנלווים: כמות ימי חופש, קרן השתלמות, ביטוח אחריות מקצועית, ביטוח מנהלים וכו’.

סביבת עבודה

לכל סביבת עבודה יש את המאפיינים הייחודיים שלה. לעתים ממש ניתן לחוש את סביבת העבודה מהאופן בו המשרד מעוצב, או מסגנון הלבוש ושפת הגוף של העובדים במשרד (האם הלבוש פורמאלי? האם העובדים רצים במסדרונות תוך כדי צעקות רמות אל תוך הסלולרי שלהם?) . שימו לב אם אתם מרגישים שם בנוח בעת ההמתנה למראיין. אם אתם מרגישים שהמקום מאד נוקשה ולאופי שלכם זה פחות מתאים, אולי זה לא המקום עבורכם. אם אתם שומעים אנשים צועקים במסדרונות ומרגישים את אווירת הלחץ כבר מישיבה בעמדת ההמתנה, כדאי שתחשבו אם מתאים לכם לעבוד בסביבה כה לחוצה. אי התאמה בין עובד לסביבת העבודה יכולה להשפיע על שני הצדדים- עובד מאד ורבלי ודינמי עשוי להתקשות לעבוד במקום עבודה שקט ושמרני, לדוגמה.

תרבות ארגונית 
תרבות ארגונית היא מכלול של עמדות, ערכים משותפים, מטרות ושיטות המאפיינים ארגון. איך נמדדת הצלחה בארגון? עד כמה חשובה התוצאה ועד כמה הדרך? האם הארגון שם דגש על חדשנות או שמא המסורתיות והזהירות נתפסים כערכים חשובים יותר? אם הפילוסופיה של המעסיק היא “לנצח בכל מחיר” ואילו אתה מאמין ב”תמיד לשחק נקי”, לא בטוח שזו החברה בשבילך. על מנת שתרגישו טוב במקום העבודה רצוי שהתרבות הארגונית שלו תתאם את הערכים שלכם. אם אינכם בטוחים לגבי התרבות הארגונית בחברה, נסו לשאול בפורומים רלוונטיים וברשתות החברתיות מה הלך הדברים (דרך LinkedIn, לדוגמה, תוכלו לנסות להתחבר לעובדים אחרים בחברה ולשאול אותם).

מיקום העבודה
כאשר אתם שוקלים הצעת עבודה, קחו בחשבון את אורך הנסיעות למקום העבודה. הרבה פעמים כשמחפשים עבודה חושבים שנסיעות זה לא דבר בעייתי, זה זמן מצוין לעשות דברים שאין לכם זמן בשבילם בדרך-כלל (ואפילו לעבוד, אם מדובר בנסיעות ברכבת, לדוגמה) . בפועל, מה שנראה כמו מרחק סביר בנסיעה לראיון העבודה עשוי להפוך מאד מעיק כשצריך לעשות את אותה נסיעה פעמיים ביום, חמישה ימים בשבוע, ולעמוד בפקקים.

ההון האנושי

כלומר, המנהל והעמיתים שלך. אם המנהל נראה כאדם כוחני, ואילו אתה אדם רגיש מאד, זה משהו שצריך לקחת בחשבון. גם עמיתים בצוות יכולים להשפיע באופן משמעותי על הזמן שאתה מבלה בעבודה.

במקרים רבים, ובעיקר בראיונות בשלב מתקדם, הראיון כולל סיור במשרד. נסו לשים לב אם האנשים נראים ידידותיים. אם קשה להבחין, נסו ליצור נטוורקינג ולברר לגבי אווירת העבודה שם.

בררו מול אנשים שאתם מכירים, אולי הם מכירים מישהו שעובד שם ויכול לתת לכם אינפורמציה נוספת.

שילוב של כל הגורמים האלה יחד יכול לסייע לכם לקבל את ההחלטה המושכלת ביותר לגבי התפקיד שאתם שוקלים. קחו את כולם בחשבון, נסו ליצור סדרי עדיפויות, וכך תוכלו לגבש לעצמכם החלטה.

אם החלטתם לקבל את ההצעה, כמובן הודיעו על כך למעסיק, ובהצלחה.

אם החלטתם שלא לקבל את ההצעה, חשוב שתעדכנו את המעסיק הפוטנציאלי, כי אין לדעת מתי בעתידכם המקצועי עוד תיתקלו בו, ולא כדאי לסגור דלתות או להשאיר רושם רע.

לא בטוחים? מתלבטים? לא השגתם את כל האינפורמציה?
חיפוש עבודה בסיוע חברת השמה איכותית לרוב יוכל לספק מענה לדילמות שלכם. חברת השמה טובה ואיכותית מכירה את הנפשות הפועלות, יודעת מהם טווחי השכר המוצעים לתפקיד ותוכל לסייע לכם לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר עבורכם.

אהבתם? מוזמנים לשתף: