איך שולחים קורות חיים למשרות מאד נחשקות?

בכל יום מגיעים לכל מגייס עשרות ולפעמים מאות קורות חיים לכל תפקיד. כדי להתמקד במועמדים המתאימים ביותר, מתבצע סינון של קורות החיים קודם כל על פי הניסיון התעסוקתי. ככל שהניסיון שלכם רחוק מדרישות המשרה, כך קטנים הסיכויים שתזומנו לראיון לתפקיד. לכן, התשובה לשאלה שבכותרת היא- לא תמיד. עם זאת, מחפשי עבודה רבים שולחים קורות חיים למשרות שדורשות ניסיון שונה משלהם, ולפעמים זה מתגלה כצעד מוצלח. איך תדעו מתי לשלוח את קורות החיים גם למשרה שדרישותיה לא תואמות “בול” את ניסיונכם?

נתחיל דווקא ב”מתי”
מתי מגייס ייצור איתכם קשר למרות שאינכם עונים בדיוק על דרישות התפקיד? כנראה שלא בתחילת החיפוש. קחו בחשבון שכשנפתחת משרה בחברה, המטרה הראשונית היא לאייש את המשרה אחד לאחד אל מול הדרישות. עם זאת, במידה ולא מוצאים מועמד כזה, הזמן עובר והמנהל המקצועי זקוק מאד לעובד חדש, לעתים ישנה נטייה להגמיש את הדרישות.  לכן, אם אתם רואים שמתפרסמת משרה שדורשת ניסיון בתחומכם, אך רב יותר ממה שיש לכם, חכו שבוע-שבועיים. אם אחרי תקופת זמן כזו המשרה עדיין תהיה מפורסמת, מאד ייתכן כי ישנו קושי בקבלת קורות חיים מתאימים. זה הזמן לנסות את מזלכם, ולשלוח את קורות החיים שלכם.

נמשיך ב”למה”
למה שתשלחו למשרה שלא תואמת במדויק את ניסיונכם התעסוקתי?ובכן, הסיבות לכך מגוונות. ייתכן ואתם מעוניינים לעשות שינוי מקצועי, לעבור לתחום שנושק לשלכם, להשתמש בידע מהעבר לטובת שינוי כיוון, או פשוט לבחון אופציות נוספות. סיבה נוספת יכולה להיות מיעוט של משרות בתחומכם. במקרה כזה תרצו לשלוח לכמה שיותר משרות בתחום, גם כאלו שעל פניו דורשות ניסיון מעט שונה משלכם. סיבה נוספת- אם סיימתם לימודים בתחום חדש שאתם מעוניינים להתחיל לעסוק בו. כל אלה יובילו אתכם לשליחת קורות חיים למשרות קצת שונות מהפרופיל התעסוקתי שלכם.

השאלה הגדולה היא “איך”
איך תגרמו לכך שהמגייס ייצור איתכם קשר? ההמלצה שלנו- צרו גרסה מותאמת של קורות החיים שלכם.
אין טעם לשלוח קורות חיים שאין להם ולו נגיעה לתפקיד שאליו אתם מגישים מועמדות. הסתכלו היטב על דרישות המשרה. חשבו מה בניסיון שלכם, בידע שלכם או במוכוונות שלכם מתחבר אליהן. כתבו מכתב נלווה או פסקה מקדימה המחבר אתכם לתפקיד, כל דבר שיכול להסב את תשומת לבו של המגייס ולגרום לו לשקול ליצור איתכם קשר.

לסיום, חשוב להבין גם מתי לא כדאי לשלוח.
אם אין כל קשר בין הניסיון שלכם לדרישות, אין טעם לשלוח. לדוגמה- אם דרישות משרה x הן 4 שנות ניסיון בתחום ההייטק, עו”ד ולו המוכשר ביותר מתחום שוק ההון לא יתאים למשרה כזו. ניסיון בתחום ההייטק שונה לחלוטין משוק ההון, ולא פשוט לעשות מעבר בין שני התחומים.
מעבר לכך, חשבו על כך שמשרות נפתחות ונסגרות בארגונים, ומאד יכול להיות שמה שלא פתוח היום ייפתח בעוד שבוע, כך שאין טעם לשלוח את קורות החיים יותר מדי פעמים למשרות לא מתאימות (המגייסת עלולה לזכור את שמכם שלא לטובה). נסו להיות ממוקדים, מכווני מטרה, וזכרו כי שמירה על האינטרסים שלכם פירושה לא לשלוח קורות חיים לכל משרה חדשהשנפתחת, אלא לשלוח למשרות שבהן אתם יכולים להוכיח את עצמכם ואת התאמתכם.

אהבתם? מוזמנים לשתף: